Δ. Βίτσας: Δημοκρατία, συλλογικότητα, ιεραρχική ευθύνη και αποτελεσματικότητα

%ce%b2%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf«Οι αντίπαλοι τη δουλειά τους, εμείς τη δική μας. Ο λαός μπορεί και βλέπει και τα ξεχωρίζει. Αυτοί σχεδιάζουν την αποτυχία μας και την αποτυχία της χώρας. Η κοινωνία περιμένει από εμάς να πετύχουμε κι εκεί να μας στηρίξει, η αποτυχία μας δεν είναι επιλογή» τόνισε ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε αναφορικά με το κόμμα ότι «πρέπει να βρούμε τους τρόπους να επικρατεί ιεραρχική ευθύνη, συλλογικότητα, δημοκρατία, αποτελεσματικότητα». Αναφερόμενος στους στόχους του πρώτου συνεδρίου, είπε ότι επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος, της ανατροπής και της ανάληψης της διακυβέρνησης, ενώ αναφορικά με τον δεύτερο, για ένα κόμμα των μελών, σχολίασε ότι αν πει κάποιος ότι το φτιάξαμε, ψέμματα θα λέει. Πρόσθεσε όμως ότι από εδώ και πέρα, με βάση τις δυνατότητες μας μπορούμε. Τόνισε ότι το πρώτο κομμάτι το καταφέραμε γιατί αντί να νιώσουμε ότι πρέπει να αμυνθούμε, τολμήσαμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο για να νικήσουμε.

«Ξέρουμε ότι κάθε επιτυχία είναι ένα βήμα να στοχεύσουμε κάτι παραπάνω και κάθε αποτυχία είναι μια αφορμή να αναλογιστούμε τι δεν κάναμε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε παραπέρα». «Όσο μεγαλύτερη η ένταση της επίθεσης του αντιπάλου τόσο καλύτερα πάμε, τόσο δυνατότερη πρέπει να είναι η απάντηση μας».

«Μοιάζουμε με τους χτίστες που αναλαμβάνουμε μια σπουδαία δουλειά, κουραζόμαστε γι’ αυτη, αλλά στο τέλος της ημέρας πειραζόμαστε ο ένας με τον άλλον και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα που θα κάνουμε» είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

Σχετικά Νέα