Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 27th, 2015

Δ.Βίτσας:«Η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα»

vitsas

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας  μιλώντας  στον Σκάι τάχθηκε υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές «αμέσως μετά» την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο κ. Βίτσας είπε: «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο (σ.σ. παρά εκλογές)» ενώ υπογράμμισε  την απόρριψη του σεναρίου συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.Διεμήνυσε προς τους διαφωνούντες ότι «η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα» και συμπλήρωσε: «Καλύτερα να χρεοκοπήσει μια πολιτική ρητορική παρά μια κοινωνία».

Παράλληλα,είπε πως βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε πολλούς τομείς και συντονισμένες δράσεις ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μια συνολική αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου.

«Αυτό σημαίνει αναδιάταξη και του ιδιωτικού τομέα, που είναι πλήρως συνδεδεμένος με το Δημόσιο» υποστήριξε.

Σχετικά με το «Σχέδιο Β» που φέρεται να ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής να υπάρξει μια ωφέλιμη συμφωνία, προσθέτοντας πως «δεν δίνει μεγάλη σημασία» σε οτιδήποτε βρίσκεται στο περιθώριο αυτής της προσπάθειας.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo