Δ.Αβραμόπουλος: Η ΕΕ καταδικάζει όλες τι μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας

avramopoulos_783137236Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει «όλες τις μορφές ρατσισμού ή ξενοφοβίας», επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ ξεκαθαρίζει ότι είναι «αποφασισμένη να διασφαλίσει την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρητορικής μίσους».

Απάντηση έδωσε η Κομισιόν μέσω του Αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κλίματος φυλετικού μίσους και φόβου στην Ευρώπη.

Στην απάντησή του, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει πως «οι πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και την καταπίεση χρήζουν προστασίας» ενώ επίσης υπογραμμίζει πως «η ΕΕ καταδικάζει όλες τις μορφές ρατσισμού ή ξενοφοβίας».
Επιπλέον η Κομισιόν δηλώνει αποφασισμένη «να διασφαλίσει την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρητορικής μίσους», σύμφωνα πάντα και με τα όσα ορίζονται στο ευρωπαικό θεματολόγιο για την ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος επικαλείται την απόφαση της Κομισιόν να συγκροτήσει «το Φόρουμ της ΕΕ για το Διαδίκτυο, στο οποίο θα συμμετέχουν κράτη μέλη, αρχές επιβολής του νόμου και εκπρόσωποι της βιομηχανίας του διαδικτύου». Αυτό το Φόρουμ, έχει ως αποστολή να αναζητήσει «μέσα που θα βοηθήσουν τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μηνυμάτων για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού καθώς και στην ευρύτερη διάδοση εναλλακτικών μηνυμάτων.»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν, ζητώντας επιπλέον μέτρα που θα θωρακίζουν την ΕΕ «από ενέργειες και δηλώσεις που τροφοδοτούν την ρητορική του φυλετικού μίσους και φόβου».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ Federica Mogherini, ζητούσε μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ενιαία στάση των κρατών μελών της ΕΕ, σε αντίστοιχα ζητήματα.

Σχετικά Νέα