Δύο πυρκαγιές στην Ηλεία: Εκκενώθηκε χωριό – Καίγεται δάσος που «γλίτωσε» το 2007

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά κατακαίει δάσος κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

Το χωριό προς το παρόν δεν κινδυνεύει, καθώς το μέτωπο της φωτιάς, η οποία εξακολουθεί να κατακαίει το δάσος, προς το παρόν απομακρύνεται από τον οικισμό.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική εκκένωση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέρια μέσα», είπε.

Και πέρσι, την ίδια εποχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Στο μεταξύ στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Και δεύτερη πυρκαγιά 

Στο μεταξύ, το απόγευμα ξέσπασε νέα εστία φωτιάς σε δασική έκταση, μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 3 Ε/Π.

Οι φλόγες καίνε σε δύο σημεία, ενώ, όπως αναφέρει το patrisnews.com, έκλεισε ο δρόμος από την Ανάληψη στο Περιστέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα