Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο από το Δήμο Πατρέων – Αιτήσεις από τις 17 Αυγούστου

Συνεχίζοντας τις κινήσεις έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, αρκετοί Δήμοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Πατρέων, προετοιμάζουν τη λειτουργία κοινωνικών φροντιστηρίων για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο που πλησιάζει.

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, γνωστοποιεί ότι «ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου 2015, οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών».

Σκοπός είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της Πάτρας με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο. Το πρόγραμμα αφορά μαθήματα Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)».

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

Νέα Δήλωση για το Φορολογικό Έτος  2014 (Ε1) και εκκαθαριστικό 2014
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου Δήμου Πατρέων
Αστυνομική Ταυτότητα
Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας
Κάρτα ανεργίας γονέων ή μισθοδοσία γονέων
Απόδειξη καταβολής ενοικίου και φωτοτυπία συμβολαίου
Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών
Οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου καταθέτουν ΜΟΝΟ φωτοτυπία της κάρτας δικαιούχου και της ταυτότητάς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα Γραφεία της Δημοτικής Μέριμνας – Κοραή 5, 09:00πμ-13:00μμ (Κων/να Καρατουλιώτη και Μαρία Σωτηρίου)

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη του Προγράμματος κα. Βάλια Αλεξανδρίδη : 2610-311561.

Σχετικά Νέα