Δωδώνης Χρυσόστομος: Αιχμές κατά ορισμένων Ιεραρχών – “επίδοξων διαδόχων” του Αρχιεπισκόπου

Αιχμές κατά ορισμένων Ιεραρχών – “επίδοξων διαδόχων” του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, με αφορμή την αντιπαράθεση για τις αλλαγές κράτους – εκκλησίας στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος εξαπέλυσε βολές και κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

“Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα” δήλωσε για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου στο θέμα. “Κάποιοι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα” τόνισε.

“Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται”, σχολίασε ακόμα με νόημα. “Άλλο τα λόγια άλλο τα γραπτά”, παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό.

“Ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με άλλους κάνανε πλάνο”, είπε για τη συμφωνία. “Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)”, επισήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και “κρέμασε στα μανταλάκι” 10.000 κληρικούς”. Ο κ. Χρυσόστομος επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

Σχετικά Νέα