Δυστύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα -Ενας νεκρός

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.orixio708

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, έχασε τη ζωή του ένας 50χρονος.

Την ώρα που ο άτυχος άνδρας οδηγούσε το φορτηγό του για να αποθέσει χαλίκια, το όχημα παρασύρθηκε και έπεσε μέσα στην απόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που οδηγούσε ο άνδρας, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έπεσε από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί η καμπίνα του οδηγού.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η ευθύνη στις πλάτες της κυβέρνησης
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 50χρονου:

Την τραγική ολιγωρία και την ευθύνη που βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τη ΔΕΗ, πλήρωσε δυστυχώς για μία ακόμα φορά ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ εργαζόμενος στη ΔΕΗ (απασχολούμενος σε εργολάβο).

Πολλές φορές, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, που έχουν εμπλακεί σε φρικτά εργατικά ατυχήματα, κατά το παρελθόν, στάθηκαν τυχεροί επειδή είχαν την εύνοια των Αγίων. Ανήμερα όμως της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδα των λιγνιτωρύχων, η τύχη επεφύλασσε άλλη εξέλιξη για τον άτυχο εργαζόμενο στις αποθέσεις του Νοτίου Πεδίου.

Την τραγικότητα του ιδίου του γεγονότος έρχεται να ενισχύσει ο απόηχος των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν (ούτε καν πριν από δύο μήνες) από την Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης των εργαζομένων σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, με θέμα «Μηδέν ατυχήματα στους χώρους των Ορυχείων». Αντί όμως για μηδέν ατυχήματα, περισσότερη μέριμνα, εφαρμογή αυστηρών μέτρων, και δραστικές παρεμβάσεις από την πλευρά της ΔΕΗ, ¨εισπράξαμε¨ τρια θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική αδιαφορία και πλημμελή λειτουργία της Επιχείρησης που επιμένει να αναλώνεται στην εξαγγελία μέτρων, αμελώντας να προβεί και να επιβάλει την τήρησή τους στους χώρους εργασίας.

Περαιτέρω, τεράστια ευθύνη φέρει στις πλάτες της και η Κυβέρνηση που με το καθεστώς απαγόρευσης των προσλήψεων που έχει επιβάλλει στη ΔΕΗ, υπεραύξησε τις εργολαβίες, διόγκωσε την έλλειψη τεχνογνωσίας με αποτέλεσμα να έχει καταστήσει ¨φυσιολογική εξέλιξη¨ τα εργατικά ατυχήματα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΚΗΕ καλεί, άπαντες τους φέροντες την ευθύνη της απάνθρωπης και εγκληματικής κατάστασης που επικρατεί στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ, να αναλάβουν το κόστος των πράξεών τους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να παρέμβουν με τρόπο που θα αποδεικνύει επί του πρακτέου την επικαλούμενη πρόθεσή τους να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΚΗΕ εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον του άτυχου νεαρού συναδέλφου που με τις εντεινόμενες παρεμβάσεις και δραστηριότητές μας, ευχόμαστε πραγματικά να είναι ο τελευταίος στη λίστα των θανόντων εν ώρα καθήκοντος.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
«Στις 07:45 σήμερα, κλήθηκε η Υπηρεσία μας, για επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από καμπίνα φορτηγού οχήματος στο Νότιο Πεδίο Α.Η.Σ Καρδιάς. Στην παροχή βοηθείας επιχείρησαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον Μ.Σ. του Π. ετών 50, ο οποίος με ασθενοφόρο του Δ.Ε.Η μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

 

Σχετικά Νέα