Δραγασάκης: Ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις σε κρίσιμα ζητήματα

Η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς νέα μέτρα εξαρτάται και από την ενιαία στάση υπέρ των συμφερόντων της χώρας, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και κοινής στάσης σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Η ίδια η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς νέα προαπαιτούμενα και ο χαρακτήρας του μεταμνημονιακού καθεστώτος θα εξαρτηθούν και από τη δυνατότητά μας να δείξουμε προς τα έξω ενιαία στάση υπέρ των συμφερόντων της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τις μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, δηλώνει ότι θα πρέπει «να διαμορφώσουμε μια δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και θεσμούς που να προάγουν συνθέσεις και συναινέσεις με διαφάνεια και στη βάση αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Γερμανία, σχολίασε πως ό,τι κι αν γίνει «εμείς πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα με βάση το σχέδιό μας. Δεν μας συμφέρει ούτε η στάση αναμονής, ούτε η αναβλητικότητα».

Ακόμη δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να βγει η χώρα στις αγορές έχοντας δημιουργήσει επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα αντί της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. «Από τη στιγμή που και οι δανειστές συμφωνούν με αυτόν τον “οδικό χάρτη” θεωρώ ότι ορισμένοι από την αντιπολίτευση, που οι ίδιοι ζητούν επίμονα πιστοληπτική γραμμή, όχι μόνο δεν επιδεικνύουν σωφροσύνη, αλλά δεν προσφέρουν και καλή υπηρεσία στη χώρα».

Σχετικά Νέα