Δρίτσας:Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά

κατάλογος Στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ έγινε και σήμερα διανομή ξηράς τροφής από τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στην πύλη Ε2 πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες, λόγω του μεγάλου συνωστισμού, μένουν σε σκηνές δίπλα στο κτίριο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς στόχος είναι να μη γίνει το λιμάνι μόνιμη δομή, αλλά να αποφορτιστεί τελείως και να λειτουργεί μόνο ως χώρος transit, όπως τόνισε το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή οι εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και οι φορείς, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη σίτιση και την ιατρική φροντίδα, ενώ ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση, τη διοίκηση του ΟΛΠ και τις λιμενικές Αρχές, για το μεγάλο έργο που συντελούν αυτήν τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά.

.

Επιστολή του υπουργείου Ναυτιλίας προς τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

Επιστολή προς τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων απέστειλε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από καταγγελίες προσφύγων και μεταναστών ότι πρακτορεία από τα νησιά μαζί με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο κόβουν και αντίτιμο για τη μετακίνησή τους με λεωφορεία στην Ειδομένη.

Στην επιστολή, το υπουργείο επισημαίνει ότι η το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη ένταση, η χώρα αντιμετωπίζει τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ότι υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στη χώρα. Όπως υπογραμμίζεται, έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου πληροφορίες, βάσιμες, από τις οποίες προκύπτει ότι μέλη του Συνδέσμου και πράκτορες δίνουν έγγραφα μεταφοράς στους πρόσφυγες και μετανάστες έναντι αντιτίμου που έχουν αφετηρία τα νησιά του Αιγαίου με προορισμό την Ειδομένη.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των οργανωμένων χώρων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων και ότι όλη αυτή η διαδικασία που γίνεται αντίκειται στον κυβερνητικό σχεδιασμό, προκαλώντας μείζον πρόβλημα στην οργανωμένη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων, καθώς οι ίδιοι πληρώνουν υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν.

Τέλος, το υπουργείο ζητά από τον Σύνδεσμο να ενημερώσει τα μέλη του και να σταματήσει η έκδοση τέτοιων εγγράφων προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα