Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Αυγ 30th, 2016

Δράσεις για τη μείωση της ανεργίας εξήγγειλε η Αντωνοπούλου

i-anaplirotis-upourgos-gia-tin-katapolemisi-tis-anergias-rania-antonopoulouΗ αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας –αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας– Ράνια Αντωνοπούλου,μιλώντας στον Σκάι τόνισε πως υπάρχει διαπίστωση για μικρή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας ,υπογραμμίζοντας  ότι στόχος της είναι αυτή η ανάκαμψη να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με δράσεις του υπουργείου.

Παράλληλα,τόνισε ότι αλλάζει η τάση στην αγορά εργασίας με βάση τα τελευταία στοιχεία, ενώ υπογράμμισε πως το υπουργείο με δράσεις στοχεύει να φρενάρει την προσπάθεια που διαφαίνεται για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, απορρύθμιση που γίνεται μέσω της μεγέθυνσης της μερικής απασχόλησης από 9,5% που είναι σήμερα σε 18,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με στόχο την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (από 1 έως 10 εργαζόμενους) όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, είπε η κ. Αντωνοπούλου εξηγώντας το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες.

Επιπλέον, ανέφερε πως θα εφαρμοστεί ακόμη μια δράση για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών όπου θα επιδοτείται το 50% του μισθολογικού κόστους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo