Δούρου: Το τραύμα δεν επουλώνεται – Κάποιοι στρέφονται σε βάρος της αλήθειας

Στην παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής.

Κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο ΚΤΕΟ Μεγάρων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής και τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Απευθυνόμενη σε πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη με τον πύρινο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική, ανέφερε ότι «εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ρίχνεστε πρώτοι στο μέτωπο της φωτιάς, με κίνδυνο της ζωής σας. Σε μια περίοδο που, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι δραματικά περιορισμένα. Σε μια περίοδο που, επιχειρείται με κάθε τρόπο να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Σε μια περίοδο που, κάποιοι τολμούν να αμφισβητήσουν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη για τον συνάνθρωπο».

«Το τραύμα δεν επουλώνεται, γιατί οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, δεν γυρίζουν πίσω»

«Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω. Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε η κ. Δούρου.

«Κάποιοι στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας»

Η Περιφερειάρχης Αττικής έκανε εξάλλου λόγο για «απόπειρα δημιουργίας μιας παραμορφωτικής εικόνας ψευδών εντυπώσεων, από μερίδα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης».

«Σε μια στιγμή εθνικής δοκιμασίας, συλλογικής προσπάθειας ανάταξης της κοινωνίας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών δεκαετιών, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ιστοσελίδες, social media, και από κάθε άλλο δημόσιο βήμα. Δεν στρέφονται σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για Περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική. Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας. Κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα που, θεωρούν ότι τους βολεύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Εμείς απαντάμε με συστηματική και σκληρή δουλειά. Με σεβασμό προς εκείνους που έφυγαν», είπε η κ. Δούρου.

Μάτι: Συνεχίζεται η αναζήτηση των ευθυνών, την Πυροσβεστική «δείχνει» η Περιφέρεια

Πάντως, έγγραφο της περιφέρειας Αττικής για τα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της παραμονής και ανήμερα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι «δείχνει» την Πυροσβεστική.

Στο έγγραφο, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος» αναφέρεται ότι η ενημέρωση υπαλλήλων και στελεχών για τη φωτιά στο Μάτι έγινε από εθελοντές που βρίσκονταν στην Πάρνηθα. Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φέρεται να ζήτησε ενίσχυση δυνάμεων προς τη Διώνη και το Διόνυσο, δηλαδή νότια-νοτιοδυτικά, αντίθετα από τη φορά που τελικώς έλαβε προς Ν. Βουτζά και Μάτι, ενώ πάλληλοι έτρεχαν από φωτιά σε φωτιά χωρίς να λαμβάνουν οδηγίες από την πυροσβεστική.

Σχετικά Νέα