Δούρου για Δ. Αττική: Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες τραγωδίες

Τίποτα δεν άλλαξε εν συγκρίσει με τις προηγούμενες τραγωδίες επισημαίνει η Ρένα Δούρου στο περιθώριο των εργασιών του 8ου περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου με θέμα, «Η ανάταξη της Δυτικής Αττικής», εστιάζοντας στη νοοτροπία ορισμένων αιρετών και ορισμένων πολιτών, αναφορικά με την πρόσφατη φονική πλημμύρα στην Δυτική Αττική.

Η περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει, ότι από το 2012 εκκρεμεί η εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου, σύμφωνα με σχετική Κοινοτική Οδηγία του 2007, αλλά όμως, «οι κυβερνώντες τότε, επειδή δεν αφορούσε περικοπή μισθών και συντάξεων, αγνόησαν την Οδηγία».

Στον αντίποδα η σημειώνει ότι «δεν είναι λίγες οι φορές, που συγκρουστήκαμε με δημάρχους και δημοτικές αρχές που μας ζητούσαν αναπλάσεις πλατειών, ενώ εμείς προκρίναμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Βλέπετε να αντιπλημμυρικά δεν εγκαινιάζονται, όπως οι πλατείες», σχολιάζει και ζητά fast track διαδικασίες, που θα επιταχύνουν τις αδειοδοτήσεις, τις δημοπρατήσεις, τις απαλλοτριώσεις.

Παράλληλα, η περιφεριάρχης Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, πως αν δεν μπει τέλος στο φαινόμενο αυτό, «θα συνεχίσουμε να μετράμε τραγωδίες, θύματα και απώλεια περιουσιών, σε ένα γαϊτανάκι ανεύθυνων υπεύθυνων».

«Όμως, με όλα τα παραπάνω, η κλιματική αλλαγή «χτυπά, ως φαίνεται, ήδη την πόρτα»μας και στη Μάνδρα διαπιστώθηκε ένα φαινόμενο τροπικού χαρακτήρα», σημειώνει η ίδια, λέγοντας πως «δύο λίτρα νερού έπεσαν σε ένα κουταλάκι του γλυκού!».

Ερωτηθείσα για το σχεδιασμό της Περιφέρειας για το πρόβλημα των απορριμμάτων, η Ρ. Δούρου διαμηνύει:

Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ντροπή να θάβουμε περίπου το 80% των απορριμμάτων στη χωματερή της Φυλής, τα ψέματα τελείωσαν.

Στο μεγάλο «κάδρο» του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στα κοινά, η περιφερειάρχης διεκδικεί να αποκτήσει η Αττική τον πραγματικό μητροπολιτικό χαρακτήρα της, όπως λέει, με επιπλέον αρμοδιότητες -απόφαση που θα δώσει τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο των συναρμοδιοτήτων, αλλά με τους αντίστοιχους πόρους.

Ακόμα, τάσσεται υπέρ των ισχυρών Περιφερειών μέσα σε ισχυρά κράτη: «Αυτή άλλωστε είναι και η εξέλιξη σήμερα στην ΕΕ».

Τέλος, η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι «στα «μικρά και στα μεγάλα» μετρήθηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις και κυβερνήσεις και βρέθηκαν λειψές».

Σχετικά Νέα