Δούρου:Καθοριστικός ο ρόλος των τοπικών αρχών στην κοινή ευρωπαϊκή λύση του Προσφυγικού

rena-dourou-arxeiou

Συναντήσεις με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους Μετανάστευσης, Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Περιφερειακής πολιτικής, Δ. Αβραμόπουλο, Χρ. Στυλιανίδη και Κ. Κρέτσου αντιστοίχως, είχε σήμερα στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με αντικείμενο το προσφυγικό.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους Επιτρόπους για τις μέχρι σήμερα συναντήσεις και επαφές της με εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών, ιταλούς ομολόγους της και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών με αντικείμενο την ανάδειξη του ρόλου των τοπικών και περιφερειακών αρχών στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου.

Η Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίσης με τους Επιτρόπους για την κοινή επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα οι Περιφέρειες Αττικής, Σικελίας και Λάτσιο στους Προέδρους της Κομισιόν, του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής, αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών στην αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα. Τέλος, εξετάστηκαν οι δυνατότητες της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών προκειμένου να εκπονηθεί ένα πλαίσιο κοινών δράσεων μέσα από συνέργειες μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κυβερνήσεων και των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων καθώς το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα δοκιμάζει σήμερα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

«Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Απαιτείται δράση, συντονισμός ενεργειών και το βασικότερο, άμεση εκπόνηση μιας συνεκτικής, κοινής προσφυγικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου της ΕΕ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της για σταθερότητα, ευημερία και ασφάλεια» δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Σχετικά Νέα