Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Απρ 16th, 2016

ΔΝΤ:Επενδύσεις αλλά και μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη

dnt-3_2

Να αυξήσουν δαπάνες «φιλικές προς την ανάπτυξη», αλλά και να προωθήσουν αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καλεί τις ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη η Διεθνής Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν και τα «στηρίγματα» των κεντρικών τραπεζών στην ασθενή παγκόσμια ανάκαμψη. Παράλληλα καλεί το Ταμείο να εξετάσει νέα προληπτικά εργαλεία δανεισμού για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

«Οι καθοδικοί κίνδυνοι για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας έχουν αυξηθεί από τον Οκτώβριο, αυξάνοντας την πιθανότητα για μια πιο γενικευμένη επιβράδυνση και μια αιφνίδια υποχώρηση των ροών κεφαλαίου» τονίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίασή της στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, απαιτείται μια πιο «ισχυρή και ισορροπημένη πολιτική» προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη και να αποφευχθεί ο αποπληθωρισμός.

«Απαιτείται σε όλες τις χώρες μια δημοσιονομική πολιτική φιλική προς την ανάπτυξη» αναφέρει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι η υποστηρικτική νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχιστεί σε πολλές προηγμένες οικονομίες, ενώ θα πρέπει να εφαρμοστούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με άλλες πολιτικές προκειμένου να στηριχθεί η ζήτηση.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo