Διευκρινίσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δίνει το υπουργείο Εργασίας

Εκ νέου, από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι οποίες εγκρίθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, είτε απευθείας από τους δικαιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr) είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, ή μέσω των Κέντρων Κοινότητας του τόπου διαμονής τους. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τα ΚΕΠ.

Στους δικαιούχους έχει ήδη αποσταλεί από τις 17 Ιανουαρίου 2018 σχετικό γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, ενημερώνοντάς τους ότι μπορούν, είτε να τροποποιήσουν την εγκεκριμένη αίτηση πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2018, είτε μετά την ανάκληση της εγκριτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση.

Από τις 142.087 αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν τον πρώτο μήνα εφαρμογής του προγράμματος, 60.000 αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί. Μετά την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων, έχουν ήδη τροποποιηθεί εντός της τελευταίας εβδομάδας 15.000 αιτήσεις. Συνεπώς, απομένουν 45.000 αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν, μέχρι σήμερα, τροποποιηθεί.

Δεδομένου ότι, α) σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος, το 50% των δικαιούχων υποβάλλει απευθείας αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ, χωρίς να προσέλθει σε υπηρεσία του δήμου ή ΚΕΠ και β) του περιορισμένου αριθμού των αιτήσεων οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν, δεν συντρέχουν λόγοι μαζικής προσέλευσης των δικαιούχων στις υπηρεσίες των δήμων ή τα Κέντρα Κοινότητας του τόπου διαμονής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ημέρα γίνει η υποβολή της αίτησης (είτε 1η είτε 28η Φεβρουαρίου) η καταβολή του ΚΕΑ θα γίνει στο τέλος του ερχόμενου μήνα.

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα