Διαμαρτυρία ομογενών στην Χειμάρρα για την απόφαση κατεδάφισης των σπιτιών τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της απόφασης της δημοτικής αρχής για την κατεδάφιση των σπιτιών 19 οικογενειών που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότηταστο πλαίσιο σχεδίου ανάπλασης του οικισμού, πραγματοποίησαν ομογενείς στην Χειμάρρα της Αλβανίας.

diadilosi_heimarrioton

Οι συγκεντρωμένοι έσκισαν συμβολικά τα ειδοποιητήρια με τα οποία η δημοτική αρχή έδινε στις οικογένειες προθεσμία πέντε ημερών να αδειάσουν και να εγκαταλείψουν τα σπίτια ώστε αυτά να κατεδαφιστούν από συνεργεία της πολεοδομίας.

Δήλωσαν ακόμα πως όχι μόνο δεν θα παραδώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες αλλά δεν θα αποδεχθούν ούτε τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, ενώ ζήτησαν την ακύρωσητου γενικού πολεοδομικού σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την ανάπλαση και τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

gkremisma_spition_sti_heimarra

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτήρισαν την πρόταση της αλβανικής κυβέρνησης «ευθεία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως αυτή η απόφαση «αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μιας άκρως προκλητικής συμπεριφοράςπου εκ των πραγμάτων θέτει πια τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε νέα βάση».

Σχετικά Νέα