Διαδήλωση υπέρ του Ερντογάν έξω από τον Λευκό Οίκο

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Ερντογάν με τον Ντ. Τραμπ στην Ουάσιγκτον, Τούρκοι υποστηρικτές του Ερντογάν ετοιμάζουν διαδήλωση υπέρ του Προέδρου τους.

Οι εντάσεις στις σχέσεις των δυο χωρών έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθότι, εκτός από τη μη έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί υπαίτιο για την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, ο Τραμπ έλαβε την απόφαση να εξοπλίσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση καθότι σύμφωνα με την Άγκυρα «συνεργάζονται με τους τρομοκράτες του τουρκικού ΡΚΚ».

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ντογάν και η εφημερίδα Aksam, οι υποστηρικτές του προέδρου Ερντογάν πρόκειται να υποδεχθούν με… συλλαλητήριο τον Τούρκο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με αφίσα που κυκλοφορεί στα τουρκικά μέσα, η μάζωξη των υποστηρικτών του Ερντογάν θα γίνει στις 15 Μαΐου μπροστά από τον Λευκό Οίκο στο πάρκο Λαφαγιέτ. Στόχος του είναι να υποστηρίξουν τα… όσα θα συζητήσει ο Ερντογάν με τον Τραμπ και να ασκήσουν πιέσεις στην αμερικανική διοίκηση. Στη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν αναμένεται να παραστούν υποστηριχτές του Τούρκου προέδρου και από τις κοντινές στην Ουάσιγκτον πολιτίες.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρει η Aksam, στις 16 Μαΐου – ημέρα συνάντησης των δυο ηγετών- θα υπάρχει διαμαρτυρία ΜΚΟ, φιλοκουρδικών οργανώσεων καθώς και αρμένικων σωματίων έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα