ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 1 διπλή πρόσκληση και 4 μονά εισιτήρια των 8€ αντί για 12€ για την παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος»

 

 

 

 

Οι AHERUSIAπαρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος

Ο Προμηθέας χαρίζει στους Ανθρώπους την Φωτιά και τον Λόγο και τους βλέπει να προκόβουν καθώς εγείρονται από το Χάος. Η Ανθρωπότητα συντάσσεται με τους Αθανάτους, στους πολέμους ενάντια στο σκότος, μα γρήγορα, το γειτόνεμα με τους θεούς, θα κάνει τους Ανθρώπους να ποθήσουν την αθανασία και την παντοδυναμία των θεών, ενώ παράλληλα θα τους κάνει να μισήσουν την θνητότητα, την βραχυβιότητα και την εν γένει φθαρτή τους φύση. Γρήγορα η τάση αυτή των Ανθρώπων θα τους οδηγήσει στον φόβο και στην κάθε αποτρόπαιη πράξη που ο φόβος μας οδηγεί καθώς μας δεσμώνει.

Ο Προμηθέας τότε, θα ορκίσει τους υπόλοιπους Αθανάτους να πάψουν την συναναστροφή τους με τους θνητούς ενώ παράλληλα αλυσοδένεται στον βράχο, “ενδυόμενος” τον πόνο και την στέρηση, θέλοντας να δώσει ένα σκληρό μάθημα στην Ανθρωπότητα ωθώντας την να αναζητήσει ξανά το σεβασμό προς την ίδια της την φύση.

Εδώ ξεκινά και η ιστορία του έργου, που περιγράφει το αβέβαιο ταξίδι των Ανθρώπων στην συνείδηση και την φρικτή μαρτυρία του ευεργέτη Τιτάνα στον βράχο. Άραγε οι κοιμώμενοι θα αφυπνιστούν τελικά; Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή…

Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα-ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο Προμηθεύς Πυρφόρος, όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης. Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την videoart, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επανα-φέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας.

Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, με τίτλο PROMETHEUS~SevenPrinciplesOnHowToBeInvincible. Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα.

 

Συντελεστές

Κείμενο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή,

Σκηνικά, Σχέδιο κοστουμιών: Γιώργος Βορέας Μελάς

Βοηθός κινησιολόγου: JoannaDavid

Κοστούμια: Ευαγγελία Ζορμπά

Τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης

Διανομή

Προμηθέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος

Έξαρχος: Δημήτρης Κατσιδονιώτης

Πρώτη: ΓιούληΠαπανελοπούλου

Μαντώ: Βίκυ Δρίβα

Χορός: Θεόφιλος Βλάχος, Μελίνα Μαστραντώνη, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Μαρία Ιωάννου,  Πάνος Νίκιας, Alex Αντωνάκης, Κατερίνα Παπασωτηρίου-Χατζηκυριάκου.

 

Μουσικοί επί σκηνής(AHERUSIA)

Κιθάρα/φωνή: Γιώργος-Βορέας Μελάς (VoreasFaethon)

Κιθάρα/φωνή:Δημήτρης Χαραμής (Drakhon)

Μπάσο/φωνή:Θοδωρής Μανίκας (Tho)

Κρουστά:Παντελής Πολύζος (Chaeronios)

Παραστάσεις
Από 4 Φεβρουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2018

Χώρος: Θέατρο Της Ημέρας, Γεννηματά 20 & Χαντζηκωνσταντή, μετρό Πανόρμου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κυριακή: 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Τηλ. Κρατήσεων 6981763095, 210 6929090

Διάρκεια παράστασης 80’ χωρίς διάλειμμα


Μπείτε στην κλήρωση του The Indicator στο Facebook για μία διπλή πρόσκληση και 4 μονά εισιτήρια των 8€ αντί για 12€ για την  παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος».

*Οι προσκλήσεις ισχύουν για τη Κυριακή 4/2 με ώρα έναρξης 21:00

Όροι – βήματα συμμετοχής στον διαγωνισμό:

-Like/Μου αρέσει, στην επίσημη σελίδα μας στο facebook. Μπορείτε με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο να μας βρείτεThe Indicator

Σχόλιο με το όνομα σας κάτω από την δημοσίευση στο Facebook που θα την βρείτε καρφιτσωμένη επάνω 

– Ο κάθε χρήστης μπορεί να συμμετάσχει μόνο για μία ημερομηνία μιας συγκεκριμένης παράστασης και όχι για περισσότερες.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 2/2  στις 18:00. επιλέγοντας τυχαία έναν από τους χρήστες που θα κάνουν κοινοποίηση τον διαγωνισμό.

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα που θα λάβει από την επίσημη σελίδα του The Indicator .

Σχετικά Νέα