Δημοσκόπηση της ALCO: Μεγάλη η αποδοχή του κόσμου στην ΕΡΤ

Η αποδοχή του κοινού στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η ΕΡΤ στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και στην κάλυψη της ειδησεογραφίας από την Περιφέρεια, είναι αρκετά μεγάλη.

Έρευνα για την ανταπόκριση των πολιτών στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ, πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκε μαζική διαφωνία στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και θετική ανταπόκριση στην επαναλειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του «μαύρου» στην ΕΡΤ το 2013 και το 59% του κόσμου θεωρεί ότι ήταν σωστή η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το άνοιγμα εκ νέου της δημόσιας τηλεόρασης.

Επίσης, ευρύτατη είναι η αποδοχή του κοινού στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η ΕΡΤ στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και στην κάλυψη της ειδησεογραφίας από την Περιφέρεια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί η αποστασιοποίηση του κοινού απέναντι στην αντικειμενικότητα των δελτίων ειδήσεων, είτε της δημόσιας, είτε της ιδιωτικής τηλεόρασης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου τα χαρακτήρισε ελλιπή στον τομέα της αντικειμενικότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα