Δημοσκόπηση παρουσιάζει τους Αμερικανούς να νοσταλγούν τον Ομπάμα

Το ινστιτούτο του πανεπιστημίου Quinnipiac,  παρουσίασε μια νέα δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με αυτήν το 56% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν σχετικά κρίνουν ότι ο Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» για την προεδρία, ενώ το 42% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με αυτή την έρευνα.

Μόλις το 36% εγκρίνει τα, μέχρι στιγμής, πεπραγμένα του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών θεωρεί πως δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου του πανεπιστημίου Quinnipiac, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, το 56% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν σχετικά κρίνουν ότι ο Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» για την προεδρία, ενώ το 42% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με αυτή την έρευνα.

Οι Αμερικανοί διχάζονται ανάλογα με τις πολιτικές τους προτιμήσεις, το φύλο και το χρώμα του δέρματός τους. 

Μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το 94% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για το Οβάλ Γραφείο, ενώ το 84% των ρεπουμπλικάνων πιστεύει το ακριβώς αντίθετο. Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, το ποσοστό είναι αντίστοιχα 50% έναντι 48% και έναντι 49% μεταξύ των λευκών ανδρών.

Οι μαύροι ψηφοφόροι θεωρούν κατά το 94% ακατάλληλο για το αξίωμα τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ το 63% των γυναικών εξέφρασε την ίδια άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη από την 21η ως την 26η Σεπτεμβρίου κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,1%.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πάντως γενικά συμφωνούν για ένα πράγμα: ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πάψει να ασχολείται τόσο πολύ με το Twitter. Το 69% των 1.412 ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να σταματήσει να κάνει συνεχώς αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυτόν, έναντι ενός 26% που εγκρίνει την εντατική χρήση του από τον ρεπουμπλικάνο.

Το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του Αμερικανού προέδρου διακυμαίνεται μεταξύ ενός 33% κι ενός 40% από τον Μάρτιο. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ντρέπεται που έχει πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αντιθέτως υπερήφανο γι’ αυτόν δήλωσε ένα 27%.

Στην έρευνα δεν μπορεί κανείς να βρει «κάποια θετική διάσταση» για τον Τραμπ,σχολίασε ο Τιμ Μαλόιν, υποδιευθυντής του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης του πανεπιστημίου Quinnipiac. «Με το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση κολλημένο γύρω στο 30% και τον χαρακτήρα και την κρίση του να αμφισβητείται, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα ότι μια πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί πως απλούστατα δεν είναι κατάλληλος για να κατέχει το πιο σημαντικό αξίωμα στη χώρα», πρόσθεσε.

Νοσταλγούν τον Ομπάμα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εύχονται να ήταν ακόμη πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα. Στον αντίποδα, το 41% προτιμά τον Τραμπ.

Οι λόγοι που νοσταλγούν τον προηγούμενο πρόεδρο είναι διάφοροι, σύμφωνα με τον Independent. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν τον Τραμπ ανέντιμο και εκτιμούν ότι απέτυχε να κάνει ξανά τις ΗΠΑ μεγάλη χώρα, όπως είχε υποσχεθεί. Επίσης, δεν εγκρίνουν το γεγονός ότι αποκαλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «μικρό Rocket Man». Αυτό όμως που κυρίως τους κάνει να νοσταλγούν τον Ομπάμα είναι το νομοσχέδιό του για την Υγεία. Πάνω από το 50% δεν εγκρίνουν τις προσπάθειες του Τραμπ να ξηλώσει το Obamacare.

Σχετικά Νέα