Δηλώσεις Κων. Κόλλια για την πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων. Κόλλιας δηλώνει πως τα προβλήματα σχετικά με το νέο σύστημα εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, δύο εργάσιμες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κόλλια, η καθυστέρηση της ανάρτησης των ασφαλιστικών εισφορών έχει οδηγήσει πάνω από 150.000 υπόχρεους να μην γνωρίζουν ακόμα και σήμερα πόσα χρήματα πρέπει να καταβάλουν. Όπως τονίζει, οι ΑΠΔ πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος του μήνα και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ποσά που πρέπει να αναγράφονται, ενώ σωρεία λαθών έχει παρατηρηθεί στις αναρτημένες εισφορές ασφαλισμένων.

Ο κ. Κόλλιας επισημαίνει ακόμα ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα με τη δέουσα σοβαρότητα και να τα λύσει άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι η παράταση των προθεσμιών, τόσο για την πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών όσο και για τις δηλώσεις ΑΠΔ που λήγουν την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον για ένα μήνα, είναι μονόδρομος.

Μονόδρομος είναι, καταλήγει ο πρόεδρος του ΟΕΕ, και ο διάλογος του Υπουργείου με τους επιστημονικούς φορείς, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, σχετικά με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, επ’ ωφελεία του ασφαλιστικού συστήματος και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σχετικά Νέα