Δεν ικανοποιούν τη ΝΔ τα αποτελέσματα της Συνόδου

00_017_koumoutsakos-1_2015020914234760511457434646Δεν ικανοποιούν τη Νέα Δημοκρατία τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, η χθεσινή Σύνοδος δυστυχώς δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες δεσμευτικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις, έτσι η Ελλάδα παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, χωρίς τη στήριξη μιας κοινής ευρωπαϊκής θέσης, η χώρα μένει αντιμέτωπη με την παράταση της σημερινής δραματικής κατάστασης: Αφενός, με δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Αφετέρου, με συνέχιση των εκτός ελέγχου μεταναστευτικών ροών στα σύνορά μας.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας είναι απαραίτητη, εκφράζει όμως ιδιαίτερη ανησυχία για τις υπερβολικές τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου η Άγκυρα να εφαρμόσει συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Τονίζει ακόμη ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν μπορεί να γίνεται πρόφαση ή άλλοθι για μη τήρηση και των υποχρεώσεων που έχει η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι οι ημέρες μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων.

«Η ελάχιστη ελληνική επιδίωξη είναι αυτή που κατεγράφη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών» προσθέτει και επικρίνοντας τον Πρωθυπουργό καταλήγει: «Αυτό τουλάχιστον περιμένουμε να επιτύχει ο κ. Τσίπρας και όχι να γίνεται “συνήγορος” των “δελεαστικών”, όπως είπε, προτάσεων του κ. Νταβούτογλου».

 

Σχετικά Νέα