Δακρυγόνο και πάλι στο κοινοβούλιο του Κοσόβου(Βίντεο)

Η αντιπολίτευση στο Κόσοβο εμπόδισε για ακόμη μία φορά την λειτουργία του κοινοβουλίου ρίχνοντας δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Μυστήριο παραμένει πώς πέρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης το δακρυγόνο μέσα στη βουλή, αφού προηγήθηκε σωματικός έλεγχος όλων όσοι εισέρχονταν στην αίθουσα.

Είναι η τρίτη φορά που η αντιπολίτευση εμποδίζει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης χρησιμοποιώντας δακρυγόνο. Με τον τρόπο αυτό εκφράζει την αντίθεσή της στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα εθνικής και οικονομικής σημασίας.

 

 

Η αντιπολίτευση στο Κόσοβο αντιτίθεται στην εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών για την ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου και Πρίστινας, ενώ ζητάει επίσης την οριστική διακοπή των συνομιλιών με τη σερβική κυβέρνηση. Το αίτημα της αντιπολίτευσης για τερματισμό κάθε διάλογου με την Σερβία βρίσκει ανταπόκριση στην κοινή γνώμη, γεγονός που ανάγκασε την πρόεδρο της χώρας να προσφύγει στις 11 Οκτωβρίου, στο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή εφαρμογής της συμφωνίας για την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, όταν θα αποφανθεί οριστικά για την συνταγματικότητα της συμφωνίας.

 

 

Σχετικά Νέα