Δήμαρχος της Άγκυρας: Ο σεισμός στο Αιγαίο ενδεχομένως να ήταν τεχνητός

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, τεχνητός είναι ο σεισμός στο Αιγαίο,  ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί εάν εκείνη την ώρα οποιοδήποτε πλοίο ξένης χώρας πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο την ώρα του σεισμού. H γειτονική Τουρκία, επίσης “ταρακουνήθηκε” από τον ισχυρό σεισμό.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, ο δήμαρχος της Άγκυρας έγραψε στο Τwitter λίγο μετά το σεισμό: “Πιστεύω ότι ίσως ήταν ένας τεχνητός σεισμός. Δεν το λέω σίγουρα, αλλά είναι μία πολύ σοβαρή πιθανότητα και θα πρέπει να ερευνηθεί. Ήταν μήπως κάποιο πλοίο σεισμικών ερευνών κοντά στο επίκεντρο; Αν ναι, σε ποια χώρα ανήκει;”.

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ έχει αναφέρει και παλαιότερα ότι οι οπαδοί του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για το πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι, προετοίμαζαν κάτι ανάλογο. Τον Φεβρουάριο είχε ισχυριστεί ότι ο σεισμός που έγινε στα Δαρδανέλια ήταν σχέδιο σκοτεινών ξένων δυνάμεων προκειμένου να καταστραφεί η οικονομία της Τουρκίας.

Σχετικά Νέα