Δήμαρχος Ραφίνας: Θα έχουμε 120 νεκρούς (βίντεο)

Τη δυσάρεστη εκτίμηση ότι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής θα φτάσουν τους 120 έκανε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν».

«Μπορούν να δουν πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε, ενώ κάηκαν 400 οχήματα. Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο», σημείωσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να του μεταθέσουν ευθύνες. «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα», τόνισε.

«Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης, αλλά ήταν εκτός», συνέχισε ο δήμαρχος, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποιόν απευθύνθηκε στη συνέχεια, αφήνοντας ωστόσο κάποιες υπόνοιες.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος… Θα έχουμε 120 νεκρούς», κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα