Δήλωση Κουμουτσάκου για αλβανική κυβέρνηση και Έλληνες της Χειμάρρας

“Για μία ακόμα φορά, η αλβανική διοίκηση με τρόπο ανεπίτρεπτο ανέλαβε δράση για να γκρεμίσει ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χειμάρρα” τόνισε για τα σημερινά γεγονότα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για “επαναλαμβανόμενη και συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης Ράμα”.

Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής επί του νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, ο βουλευτής της ΝΔ, επανέλαβε το κάλεσμα προς την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες, που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χειμάρρας και κάλεσε και την ελληνική κυβέρνηση “να αναλάβει δράσεις αποτελεσματικές αυτή τη φορά, είτε σε διμερές είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να σταματήσει αυτή η πρακτική της αλβανικής διοίκησης”.

 

Κι επειδή – όπως είπε ο τομεάρχης της ΝΔ – ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, “προ-ανακοίνωσε” ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δυο χώρες, ο κ. Κουμουτσάκος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “η έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων, δεν πρέπει να γίνει πριν ηρεμήσουν τα πράγματα και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επαναληφθούν αυτές οι αυθαίρετες ενέργειες της αλβανικής διοίκησης εναντίον των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις-πακέτο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει αυτή η αυθαίρετη και απαράδεκτη πρακτική από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης” κατέληξε στην δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα