Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 24 καταθέτες της λίστας Μπόργιανς

c0792ae8-cf07-4fca-9b89-0dc9bd0e873f

Σε άμεση δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, ακινήτων λογαριασμών, αξιόγραφων και λοιπά, προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για 24 προς το παρόν καταθέτες της πρόσφατης λίστας που εστάλη από το κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας, γνωστότερη ως «λίστα Μπόργιανς».

Περίπου εδώ και μια εβδομάδα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί μαζί με κλιμάκιο εφοριακών, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο της λίστας που εστάλη από το γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας και πλέον εκατοντάδες  καταθέτες καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή ή ακόμη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, Παν. Αθανασίου, Γαλ. Μπρης, Ιω. Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη, άρχισαν να καλούν καταθέτες της UBS με την ιδιότητα του υπόπτου σε όσους παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις και τις φορολογικές δηλωσεις τους.

Καθημερινά, στέλνονται κλήσεις σε καταθέτες της λίστας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, αλλά και σε καταθέτες που αγόρασαν ομόλογα αλλοδαπού δημοσίου, κυρίως ΗΠΑ και Γερμανίας- και με εντολή τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Στόχος είναι να καταβληθούν τα οφειλόμενα πρόστιμα, τα ποσά των οποίων αναμένονται να φτάσουν τα 80 με 100 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Νέα