Γ. Χουλιαράκης: Κάποια νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν περισσότερο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης επιβεβαίωσε ότι από τα μέτρα κάποιοι θα επιβαρυνθούν. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής πως:«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποια κατηγορία νοικοκυριών θα επιβαρυνθεί περισσότερο απ’ ό,τι θα ωφεληθεί και μια άλλη κατηγορία θα ωφεληθεί περισσότερο απ’ ότι επιβαρυνθεί» .

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν μαζί και θα εφαρμοστούν μαζί υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης δημοσιονομικού χώρου. «Τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο αν διαπιστωθεί εκ των υστέρων δηλαδή το 2020 πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», τόνισε και προσέθεσε ότι θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν ακόμα και σε περίπτωση απόκλισης. Απλώς θα μειωθούν κατ’ αναλογία.

Χαρακτήρισε, δε, εξωπραγματικές τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τα πλεονάσματα που μπορεί να καταφέρει η χώρα μας το 2018 και 2019, κατηγορώντας το ότι δεν εξήγησε ποτέ επαρκώς αυτή τη μετατόπιση από τις αρχικές του εκτιμήσεις. «Το ΔΝΤ δεν συντάσσεται με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά έχει πιο απαισιόδοξες, θα έλεγα εξωπραγματικές εκτιμήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Χουλιαράκης και ζήτησε να αποφευχθεί η καταστροφική εφαρμογή και υιοθέτηση επιπλέον επιβαρυντικών μέτρων που προκύπτουν από εξωπραγματικές εκτιμήσεις ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα