Γ. Τσίπρας: Η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στη Λιβύη

Τη βούληση της ελληνικής πλευράς για επανεκκίνηση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης,εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας

 

Τη βούληση της ελληνικής πλευράς για επανεκκίνηση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης, που ήταν παραδοσιακά εξαιρετικές έως το 2011, εξέφρασε από την πρωτεύουσα της χώρας αυτής της βόρειας Αφρικής ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λιβύη, σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά τον Νοέμβριο του 2016, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στη Λιβύη, συμβάλλει στην πολιτική σταθεροποίηση της χώρας αυτής και επιδιώκει μια εξεύρεση πολιτικής λύσης όσο γίνεται πιο περιεκτική.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγραψε ο ελληνικός όμιλος Μυτηλιναίου με την κυβέρνηση της Λιβύης, ύψους 400 εκατ. δολαρίων και προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τονίζοντας τη σημασία της σημφωνίας αυτής, ανέφερε πως είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στο πεδίο αυτό μετά την κρίση και υπογράμμισε πως «είναι η καλύτερη επανεκκίνηση των οικονομικών μας σχέσεων, συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Λιβύης και ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά τις αντιμαχόμενες πολιτικές πλευρές».

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχετικά Νέα