Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Νοέ 4th, 2016

Γ.Τσίπρας:Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ομιλία Μητσοτάκη στην Ευρωαραβική σύνοδο

Russia Day celebration at the Russian Embassy in Athens, on June 11, 2015 / Εορτασμός της Ημέρας της Ρωσίας στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, στις 11 Ιουνίου, 2015

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την Ευρωαραβική Σύνοδο στην Αθήνα ως μια «εξαιρετική πρωτοβουλία που φέρνει τις αραβικές χώρες κοντά στην Ευρώπη και την Ελλάδα» .

Παράλληλα, ο Γ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στην «αρνητική εντύπωση που προκάλεσε στους περισσότερους ξένους καλεσμένους η ομιλία του κ. Μητσοτάκη» στη σύνοδο, σημειώνοντας ότι «είναι θλιβερό που ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη ρητορική της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης από μια ομιλία σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ακροατήριο».

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Τσίπρα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι μια πρωτοβουλία που αν μονιμοποιηθεί κάθε χρόνο, εδώ στην Αθήνα, μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό ετήσιο διεθνές πολιτικό και οικονομικό γεγονός. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης και μια πύλη του αραβικού κόσμου προς την Ευρώπη και αυτό εκφράστηκε χθες σε πολλές ομιλίες. Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ στήριξε από την πρώτη στιγμή τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και ευχαριστεί τους διοργανωτές.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε στους περισσότερους ξένους καλεσμένους η ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Είναι θλιβερό που ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη ρητορική της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης από μια ομιλία σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ακροατήριο, σε μια περίοδο που είναι κρίσιμη για τη χώρα η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo