Γ.Σταθάκης:42 έργα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ στο «πακέτο Γιούνκερ»

iojoΣήμερα αναρτώνται τα 42 έργα, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που έχει επιλέξει η Ελλάδα για να ενταχθούν στο «πακέτο Γιούνκερ», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Αρχικά είχαν υποβληθεί 2.000 έργα, επελέγησαν σε πρώτη φάση 174 έργα ύψους 41,5 δισ. και η τελική λίστα επιλογής αποτελείται από 42 έργα. Ο Γ. Σταθάκης επεσήμανε πως το 2015 ούτε ένα από τα 174 έργα, που είχαν κατατεθεί επί κυβέρνησης ΝΔ, δεν ήταν ώριμα. «Το μόνο που υπήρχε ήταν ένας κατάλογος τίτλων.

Κανένας βαθμός ωρίμανσης και καμία πιθανότητα υλοποίησης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα έργα θα είναι ιδιωτικά, καθώς το «πακέτο Γιούνκερ» είναι «μηχανισμός υποβοήθησης ιδιωτικών έργων».

Το θέμα του «πακέτου Γιούνκερ» έθεσαν με ερωτήσεις τους ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου. Το «πακέτο Γιούνκερ», είπε ο Κ. Χατζηδάκης, «κινδυνεύει να μείνει γράμμα κενό». «Έχουν υπάρξει εγκρίσεις 76 δισ. ευρώ για 200 έργα, αλλά δεν υπάρχει κανένα ελληνικό έργο. Δεν υπάρχει κάτι που να έχει καν υποβληθεί. Η Ελλάδα λάμπει διά της απουσίας της, την ώρα που 22 από τις 28 χώρες έχουν υποβάλλει προτάσεις.

Η Ελλάδα είναι στις έξι χώρες που δεν έχουν υποβάλλει», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα παίρνει μηδέν, όχι από εμένα, αλλά από τους πίνακες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων». «Η μέχρι τώρα πορεία δεν είναι μηδέν. Υπάρχει και η αρνητική αξιολόγηση. Υπάρχει ιεραρχημένη πρόταση για τα έργα;», επεσήμανε και ο Β. Κεγκέρογλου

 

Σχετικά Νέα