Γ.Ντάισελμπλουμ: Η κρίση στην Ελλάδα δεν έβλαψε την Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στο αν επηρεάστηκε η Ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, δήλωσε ότι δεν την έβλαψε καθόλου, σημειώνοντας ότι η Αθήνα πλέον χρειάζεται μια φιλόδοξη εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας και πολιτική σταθερότητα.

νταισελμπλουμ1-800x535Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας για την ευρύτερη εικόνα της νομισματικής Ένωσης,τόνισε ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να πετύχουν τη σύγκλιση των αγορών εργασίας και προϊόντων τους, καθώς και των επενδύσεων, ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν να απομακρυνθούν η μία από την άλλη.

«Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να χαλαρώσουμε. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Για να ενισχύσουμε τη νομισματική μας ένωση οικονομικά και πολιτικά πρέπει να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της σύγκλισης», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πριν από ένα χρόνο, η ευρωζώνη θεωρούνταν βάρος για την παγκόσμια οικονομία, ενώ τώρα είναι μια από τις πιο ισχυρές περιοχές, τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά Νέα