Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 3rd, 2016

Γ.Μπαλάφας: Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο θα γίνουν βήματα ανάκαμψης στη Θράκη

mpalafasΟ Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της περιοδείας του υφυπουργού στην περιοχή (3-5 Ιουνίου).

Ο Υφυπουργός είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Παυλίδη κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν υπ’ όψιν του τα βασικά προβλήματα της Περιφέρειας, κυρίως θέματα ανάπτυξης, εστιάζοντας στην ανάγκη αξιοποίησης των μεγάλων, από κάθε άποψη, δυνατοτήτων της Θράκης, πράγμα που δεν ήταν δεδομένο πριν από μερικά χρόνια.

Ο κ. Μπαλάφας εκτίμησε πως με την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου στην Βουλή, θα εκδηλωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την συγκεκριμένη Περιφέρεια και θα γίνουν βήματα ανάκαμψης και αναπτυξιακής προσπάθειας στην Θράκη.

Όσον αφορά στα αυτοδιοικητικά θέματα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επεσήμανε ότι αρκετά ρυθμίζονται από τις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν άμεσα με την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Όσον αφορά σε θέματα που άπτονται των αλλαγών του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ δεν προβλέπεται να γίνει σε αυτήν την φάση συζήτηση για το χωροταξικό ζήτημα.

Ο κ.  Μπαλάφας τόνισε ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας ώστε να επιλύονται με αμεσότητα τα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια και του Δήμους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo