Γ. Μπαλάφας: Διαμορφώνονται νέοι συσχετισμοί που θα ανταποκρίνονται στα σύγχρονα διακυβεύματα

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέο Ε» και στους δημοσιογράφους Παπαγιάννη και Ζαρακέλη, τόνισε μεταξύ άλλων :

Για τις δηλώσεις Καμμένου και τη μεταμνημονιακή περίοδο

«Από την πλευρά μας αντιμετωπίζουμε την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2018 ως θετική για τη χώρα μας και αποτελεσματική για την επίτευξη του κύριου στόχου που ήταν η έξοδος από το μνημόνιο. Όλες οι πλευρές καλό είναι να αποφεύγουν τις υπερβολές που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, και ακόμη, σε περιόδους ρευστότητας και ανατροπής των προηγούμενων φάσεων, είναι αναμενόμενες πολιτικές διαφοροποιήσεις, επανατοποθετήσεις ακόμη και πολιτικές μετακινήσεις, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης νέων συσχετισμών που θα ανταποκρίνονται στα σύγχρονα διακυβεύματα».

Για τους συμμετέχοντες στα πρόσφατα συλλαλητήρια

«Είναι προφανές ότι οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους δεν είναι ούτε ακραίοι, ούτε φασίστες. Αλίμονο. Όμως είναι επίσης δεδομένο, σε τέτοιες περιπτώσεις, τον τόνο τον δίνουν οι ακραίοι με συνθήματα του τύπου «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» και εφόδους τραμπούκων για εισβολή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι η σιωπή της ΝΔ για τη δράση των φασιστικών στοιχείων, αν όχι η εξ αντικειμένου ενθάρρυνσή τους».

Σχετικά Νέα