Γ.Μουζάλας: Η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει

giannis-mouzalasΓια την μεταφορά των προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας σε άλλες περιοχές, μίλησε ο υπουργός ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Παράλληλα ανέφερε ότι «η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει, αλλά άλλα κέντρα, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε».

«Έχουμε υποσχεθεί ότι θα φροντίσουμε σαν κυβέρνηση να απαλύνουμε το βάρος από αυτό το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα και την εναπόθεσή του στην κοινωνία, η οποία στέκεται αλληλέγγυα», τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο Βήμα Fm και συνέχισε:

«Πως θα το κάνουμε αυτό; Αποφορτίζοντας τις περιοχές. Μέχρι τώρα αυτό γίνεται, φτιάχνουμε ένα δίκτυο κι όπου δημιουργείται φόρτος, θα μπορούμε να το αποφορτίζουμε. Μπορεί να χρειαστούν μια-δυο μέρες, αλλά θα αδειάσουν τα πάρκα. Προσπαθούμε να αποφορτίσουμε αυτό το πράγμα. Θέλουμε λίγο χρόνο γι’ αυτό, πρέπει να δείξετε λίγη κατανόηση».

«Κέντρα όπως η Αμυγδαλέζα είναι μέσα στις υποχρεώσεις απέναντι στην Ε.Ε.  Άρα, η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει, αλλά άλλα κέντρα, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε. Σε αυτά, θα είναι μετανάστες υπό μία κράτηση, η οποία όμως θα σέβεται την αξιοπρέπεια τους και θα είναι επιεικής απέναντί τους», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός και σημείωσε:

«Οι υποδομές της Αμυγδαλέζας δεν ήταν πια καλές. Εγώ πήγαινα σαν γιατρός τότε, όχι ως υπουργός. Δεν ήταν καλές, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η Αμυγδαλέζα δεν είναι πια κατάλληλη προς χρήση».

Σχετικά Νέα