Γ.Μουζάλας:«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό,ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυγή, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει  χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων,σημειώνοντας ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα  της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της, μετατρέποντάς την σε μία πιο φιλόξενη ήπειρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις» και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής και στο Λαύριο, ενώ διαρκώς αναζητούνται νέοι χώροι.

Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει γνωστό ότι το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Σχετικά Νέα