Γ. Μανιάτης: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ωφελεί τη χώρα

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, δηλώνει «ήρθε η ώρα να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου για ένα μαζικό προοδευτικό κίνημα, ώστε να ξεπεράσουμε τη σημερινή στασιμότητα» και προσθέτει «για ένα κίνημα που θα αναδειχθεί πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές, κρίσιμος στρατηγικός συντελεστής στη διακυβέρνηση της χώρας».

Αναφερόμενος στη απόφαση της ΔΗΣΥ και της ΝΔ να μην ψηφίζουν στη Βουλή νομοσχέδια, τα οποία εγκρίνουν, αν δεν τα ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι «η μεγάλη εικόνα είναι πως η παραμονή στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ωφελεί τη χώρα. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό και να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να αναλάβει το τιμόνι μια πραγματικά προοδευτική κι αποτελεσματική κυβέρνηση» και υπογραμμίζει πως «θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διάρρηξη των σχέσεων Κεντροαριστεράς και Αριστεράς, λέγοντας ότι «η ανακοίνωση της συνεργασίας με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ πριν καλά καλά κλείσουν οι κάλπες τον Ιανουάριο του ’15 κατέδειξε ότι η συμφωνία είχε επέλθει καιρό πριν». Άρα η ευθύνη για τη διάρρηξη των παραδοσιακών σχέσεων Κεντροαριστεράς και «Αριστεράς» πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι στο ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνει. Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες και για τον αν θα συγκυβερνήσει ή όχι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνει ότι «οι συμμαχίες συγκροτούνται στη βάση προγραμμάτων» και πρόσθεσε πως «η δημοκρατική παράταξη έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της κρίσης πως βασικό της μέλημα είναι η σταθερότητα, πληρώνοντας μάλιστα υψηλό πολιτικό και κομματικό κόστος».

Σχετικά Νέα