Γ. Κουμουτσάκος: Η θάλασσα είναι η πηγή ισχύος και ευημερίας για την Ελλάδα

«Η θάλασσα είναι η πηγή ισχύος και ευημερίας για την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος βουλευτής Β΄ Αθηνών και επικεφαλής του τομέα εξωτερικών της ΝΔ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κατά την οποία είκοσι πολίτες με ειδικές γνώσεις μίλησαν για θέματα τρέχουσας ναυτιλιακής επικαιρότητας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυάγιο στο Σαρωνικό, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας ελπίσουμε ότι θα το ξεχάσουμε σύντομα ως προς τις συνέπειες, αλλά όχι ως προς τις αιτίες του». Αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τον χώρο της ναυτιλίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας, επεσήμανε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να μπορούμε να ακούμε, καθώς αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα της σημερινής εκδήλωσης».

«Πηγή ισχύος, τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο», χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής Ν. Λασιθίου, επικεφαλής τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ. Όπως είπε, «για τη ΝΔ η ναυτιλία αποτελεί στρατηγική επιλογή», ενώ όπως έκανε γνωστό, το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εν λόγω τομέα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα σταθεί αρωγός σε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στο ζήτημα της κατάρτισης και της εκπαίδευσης των νέων Ελλήνων ναυτικών, στάθηκε ο Γιάννης Πλατσιδάκης πρόεδρος της Intercargo, και διευθύνων σύμβουλος Anangel Maritime Services INC «Ναυτική Εκπαίδευση», επισημαίνοντας την ανάγκη άρσης των εμποδίων, προκειμένου να επανδρωθούν τα ελληνικά πλοία, κυρίως από Έλληνες ναυτικούς και πληρώματα. Όπως είπε, αποτελεί ευθύνη, τόσο της πολιτείας, όσο και του εφοπλιστικού κόσμου, να κρατηθεί η χώρα μας στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπεί το 26% του παγκόσμιου στόλου και το 50% σε επίπεδο ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα