Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Μαρ 6th, 2016

Γ.Κατρούγκαλος:Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία

Οι θεσμοί πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα ή την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αποκάλυψε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε πως πλέον η συμφωνία είναι προ των πυλών και κατά συνέπεια το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του μήνα.giorgos-katrougkalos-sunenteuksi-tupou

«Πλέον, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός του Μαρτίου» είπε.

Από την άλλη πλευρά, παραδέχθηκε ότι τα ακανθώδη ζητήματα, όπως το ποσοστό αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης, παραμένουν «ανοιχτά».

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων και για τη διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Διευκρίνισε δε, ότι σε αντίθεση με το Καλοκαίρι, η κυβέρνηση δεν τελεί υπό τόσο μεγάλη πίεση, καθώς δεν είναι απομονωμένη.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ διαθέτει διαφορετικές θέσεις από τους Ευρωπαίους, γεγονός που ενδεχομένως να θέσει εμπόδια στην άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές που «αδρανοποιούν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα βοήθειας και πως οι κυβερνητικές πολιτικές είναι υπέρ των αδυνάμων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo