Γ.Δραγασάκης:Με την εμπιστοσύνη του κόσμου να κυβερνήσουμε γιατί το έχει ανάγκη η χώρα

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΟ Left.gr

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Με το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, συζητάμε για όλα τα σημαντικά πολιτικά επίδικα της περιόδου.

Η πρώτη μας ερώτηση αφορά την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του 3ου μνημονίου τόσο από τα δεξιά (από το 20 δευτερόλεπτο έως το 6:24) όσο και από τα αριστερά (6:24 έως 16:20).

Για τη ΛΑΕ και τις προτάσεις της ο Γιάννης Δραγασάκης απαντά κριτικά για την πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη (16:20 έως 20:25).

Για τις δυνατότητες να υπάρξει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» ο Γιάννης Δραγασάκης διατείνεται ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό και σκιαγραφεί ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, απαντά πόσο εφικτή είναι η απομείωση του δημόσιου χρέους (20:25-30:45).

Ο Γιάννης Δραγασάκης μας μιλά ακόμα και για το επίδικο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου (30:45), αλλά και για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες (37:02). Ακόμα, δίνει τη δική του απάντηση στη φημολογία ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές θα ηγηθεί προσωπικά μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» (40:27).

Τέλος απαντά στην ερώτηση ποια κατά τη γνώμη του ήταν τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην επτάμηνη διακυβέρνηση για τα οποία αξίζει κανείς να τον ξαναψηφίσει (43:21).

Σχετικά Νέα