Γ.Βαρουφάκης στην Guardian: Tιμωρούν τον απλό πολίτη

«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι άφησαν τους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους στην ελληνική κοινωνία, ενώ τιμωρούν τον απλό πολίτη», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian που φιλοξενεί συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ., ο οποίος ασκεί κριτική στη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

«Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», τονίζει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το μνημόνιο θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση

«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι οι περικοπές συντάξεων θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα επηρεαστεί δυσμενώς η καταναλωτική ζήτηση, οδηγώντας σε νέα αύξηση της ανεργίας.

Σχετικά Νέα