Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Οκτ 7th, 2015

Γ.Βαρουφάκης:Τη βραδιά του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας μου είπε οτι ήρθε η ώρα να παραδοθόυμε

7a514-vafoufakis-tsiprasΣτη νύχτα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την στάση που αποφάσισε να κρατήσει.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό L’ Obs, o κ. Βαρουφάκης, σημειώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μου είπε: ‘Είναι ώρα να παραδοθούμε’. Του απάντησα: ‘Όχι εγώ'», ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας την αποχώρησή του.

«Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν επιμέναμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα», δήλωσε στο L’Obs, ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μεγαλειώδες, «αλλά ήταν γραμμένο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε».

Αναφερόμενος στου Podemos, Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι υπέστησαν μεγάλη ζημιά, λόγω των όσων έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η άνοδος των Podemos ήταν βασικός λόγος που η Ευρώπη στράφηκε ενάντια στην Αριστερά στην Ελλάδα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo