Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 3rd, 2015

Γ.Βαρουφάκης:«Με το ΟΧΙ θα έχουμε βιώσιμη συμφωνία,με το ΝΑΙ κακή»

Yπάρχει «100% πιθανότητα» να εξευρεθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης  στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News.

«Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα ‘ναι’ είτε ένα ‘όχι’ βγει από την κάλπη», τόνισε ο Γ.Βαρουφάκης.

varoufakis-4«Αν είναι ‘ναι’, τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το ‘όχι’, θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταδίκασε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακράς διάρκειας  διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε. «Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας», υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης.

Η συνέντευξη:

http://www.bbc.com/news/world-europe-33370592

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo