Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούν 2nd, 2016

ΓΣΕΕ:Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του Athens Ledra

73dcc2f7d01c5f7523f8b3a640fdcae4_LH ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra, «το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από απόφαση της διαχειρίστριας εταιρίας και αφού είχε αφεθεί στην τύχη του από τον κραταιό όμιλο, που έχει στην ιδιοκτησία του και την συγκεκριμένη επιχείρηση».

Όπως προσθέτει η ΓΣΕΕ:«Για ακόμη μία φορά, οι εργαζόμενοι βρίσκονται ανίσχυροι μπροστά σε επιχειρηματικές τακτικές που οδηγούν σε λουκέτα, σε μια προσπάθεια να φύγουν από την εργοδοτική πλάτη τα βάρη και οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους.

Είναι τραγικό ένα ξενοδοχείο, όπως το Athens Ledra, να κλείνει, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες, την ώρα μάλιστα που η αυξημένη πληρότητά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη των οικονομικών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Η Συνομοσπονδία μαζί με την Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των 200 εργαζομένων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo