Γκ. Τσίμερ: Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα απηύθυνε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπι Τσίμερ, με επιστολή στήριξης που απέστειλε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις φονικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

 

Η κ. Τσίμερ τονίζει στην επιστολή της πως «έχουμε καλέσει για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενεργοποίηση μηχανισμών υποστήριξης για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι καταστροφές».

Επίσης δήλωσε πως «η ευρωομάδα της Αριστεράς στέκεται αλληλέγγυα στον ελληνικό λαό» και πως «οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Γκάμπι Τσίμερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Αγαπητέ Αλέξη,

Μαθαίνουμε συγκλονισμένοι τα νέα για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Εκ μέρους της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό.

Με μεγάλη λύπη μάθαμε για τους πολλούς θανάτους και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Έχουμε καλέσει για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενεργοποίηση μηχανισμών υποστήριξης για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι καταστροφές.

Είμαστε μαζί σας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Με αλληλεγγύη,

Γκάμπι Ζίμερ»

AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα