Γκάμπριελ:«Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αξιών που βασίζονται στην κατανόηση και την αλληλεγγύη και αυτοί που δεν συμμερίζονται τις αξίες μας δεν μπορούν να υπολογίζουν στα χρήματά μας»

ΖΙΓΚΜΑΡ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Ο αντικαγκελάριος  και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη του στην Bild προειδοποίησε ότι «Οι χώρες της ΕΕ που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες της ευσπλαχνίας και της αλληλεγγύης δεν μπορούν να υπολογίζουν ότι θα χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες».

Επαναλαμβάνοντας την απειλή που είχε εξαπολύσει στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι ενώ η Γερμανία ανοίγει γυμνάσια, στρατόπεδα και σπίτια για να στεγάσει τις οικογένειες των προσφύγων, άλλες χώρες “τοποθετούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά τους και κλείνουν τις πύλες”.

«Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αξιών που βασίζονται στην κατανόηση και την αλληλεγγύη. Και αυτοί που δεν συμμερίζονται τις αξίες μας δεν μπορούν να υπολογίζουν στα χρήματά μας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο, μεγαλύτερο από εκείνο που αντιμετώπισε με την οικονομική κρίση ή την ελληνική κρίση» πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα