Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούν 12th, 2016

Για περικοπές στις συντάξεις προειδοποιεί ο Κάμερον σε περίπτωση Brexit

images (3)Σύμφωνα με μια κυριακάτικη εφημερίδα, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον,προχώρησε σε  δηλώσεις που μοιάζουν να έχουν στόχο να πείσουν ορισμένους από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές του λεγόμενου Brexit να μεταβάλουν τη στάση τους, προειδοποιώντας πως  οι συντάξεις και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), το οποίο χρηματοδοτείται από το βρετανικό δημόσιο, θα υποστούν περικοπές εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τους Βρετανούς να είναι διχασμένοι ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στο οποίο θα κριθεί εάν η χώρα τους θα μείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει από αυτήν, καταδεικνύουν επίσης ότι οι πιο ηλικιωμένοι ψηφοφόροι είναι πολύ πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, αλλά και ότι οι ηλικιωμένοι υιοθετούν ευρωσκεπτικιστικές θέσεις.

Καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Κάμερον διεμήνυσε ότι οι ετήσιες αυξήσεις των συντάξεων, οι δωρεάν συνδρομές σε ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες και το πάσο των ηλικιωμένων για τις συγκοινωνίες ενδέχεται να καταργηθούν στο πλαίσιο των προσπαθειών να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που θα προκαλούσε στα δημοσιονομικά το Brexit, σύμφωνα με την εφημερίδα The Observer.

«Μπορεί να αναγκαστούμε να αρχίσουμε να κόβουμε πράγματα που ο κόσμος εκτιμάει στ’ αλήθεια, είτε πρόκειται για χρήματα που πάνε στο NHS, ή για την υποστήριξη που παρέχουμε στο ασφαλιστικό μας σύστημα», δήλωσε ο Κάμερον, σύμφωνα με τον Ομπζέρβερ.

Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού. Πάντως, έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo