Γιάννης Αμανατίδης: Στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η διαπραγμάτευση

Την εκτίμηση ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η διαπραγμάτευση εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στη συνέντευξή του στο CNN Greece. Ο κ. Αμανατίδης χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας ότι για πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ, αναγνώρισε τις θυσίες του Ελληνικού λαού

Για την ελληνική οικονομία λέει ότι οι δείκτες της είναι περισσότερο θετικοί από ότι είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση. Γι αυτό -προσθέτει- η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ δεν εκφράζει την πραγματική εικόνα της. Γεγονός που, όπως τονίζει, ώθησε ακόμη και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να μιλήσει επικριτικά για αυτή.

Για τα σενάρια Grexit τα οποία επανέφερε στο προσκήνιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ. Αμανατίδης λέει ότι στοχεύουν στο εσωτερικό ακροατήριο της Γερμανίας και υπενθυμίζει την εναντίωση σ’ αυτά των γερμανών σοσιαλδημοκρατών και την επικριτική τους ανακοίνωση.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο σημειώνει ότι η Ελλάδα εξετάζει με προσοχή τις κινήσεις της Άγκυρας, τις αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα, προσοχή και νηφαλιότητα υπερασπιζόμενη τα εθνικά της δικαιώματα, και εκτιμά πως η επιθετική ρητορική Ερντογάν είναι κυρίως για εγχώρια κατανάλωση.

Για το Κυπριακό ο κ. Αμανατίδης υπογραμμίζει ότι είναι εφικτό να κλείσει καθώς όπως λέει οι διασκέψεις της Γενεύης έχουν δημιουργήσει θετική δυναμική.

Αναφερόμενος στη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία λέει ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και έτσι λειτουργεί.

Σχετικά Νέα