Γεωργιάδης: Όσο ο Τσίπρας κρατάει τον Κουρουμπλή, τόσο δείχνει πόσο αδύναμος είναι

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ στη Σαλαμίνα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για το ότι δεν αποπέμπει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι, «ο Σαρωνικός έχει καταστραφεί γιατί οι άνθρωποι είναι ανίκανοι. Την παραίτηση Κουρουμπλή την ζητά η Ελλάδα. Κάθε ημέρα που τον κρατά ο Τσίπρας καταλαβαίνει η Ελλάδα πόσο ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος».

Αποκάλυψε μάλιστα άλλη μια ανακολουθία του κ. Κουρουμπλή λέγοντας ότι ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ο υπουργός έλεγε ότι το σήμα κινδύνου το εξέπεμψε το Αγία Ζώνη ΙΙ, στη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή είπε ότι το σήμα SOS το εξέπεμψε άλλο πλοίο.

«Είναι δυνατόν ο υπουργός να μην ξέρει μια εβδομάδα μετά τι έγινε με το ατύχημα;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατηγόρησε, επίσης, τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι λασπώνουν τους αντιπάλους του επισημαίνοντας την ίδια στιγμή ότι επί Πολάκη η Ελλάδα έχασε 13 θέσεις στην κατάταξη για τις παροχές υπηρεσιών υγείας.

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είπε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι θα παραβιάσουμε τις συμφωνίες όταν γίνουμε κυβέρνηση. Προφανώς θα είμαστε υπό επιτροπεία αλλά αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ήταν ότι θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις ώστε να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων ως αντάλλαγμα».

Σχετικά Νέα