Γεροβασίλη: «Υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι τα κόκκινα δάνεια»

221015122012_2154

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη,μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως «Υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι τα κόκκινα δάνεια» και περιέγραψε την ιδέα για έναν «ενδιάμεσο φορέα που θα ελέγχει την ικανότητα του ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και δε το κάνει και εκείνου που έχει πραγματική αδυναμία».

Παράλληλα,η κ. Γεροβασίλη δήλωσε «Κοινωνική ευαισθησία, προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων» είναι τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, ενώ επανέλαβε ότι αυτές οι κοινωνικές ομάδες ότι «δεν θα χάσουν τα σπίτια τους».

Αναφορικά με το  «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης για τα κόκκινα δάνεια τόνισε  ότι «το ζήτημα πάνω στο οποίο διαπραγματευόμαστε είναι τα εισοδηματικά όρια» και τόνισε ότι «η μάχη θα δοθεί σε κάθε επίπεδο και η λύση θα είναι πολιτική. Αυτά που περιγράφονται σαν νούμερα είναι νοικοκυριά».Για το Ασφαλιστικό σημείωσε ότι «έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, όμως όπως έχει πει η κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του μήνα η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει την πρότασή της στους κοινωνικούς φορείς, δημοσίως».

Απαντώντας στο αν  θα προστατευτούν οι συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ είπε ότι «ο στόχος και η μάχη της κυβέρνησης είναι να στηθεί ένα σύστημα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και την προστασία των συντάξεων».

Τέλος,για το αγροτικό, ανέφερε ότι «δεν αφανίζεται η αγροτική τάξη. Η φορολόγηση των αγροτών θα έπρεπε, ως ένα βαθμό να αντιμετωπιστεί και χωρίς μνημόνιο» σημείωσε και έδωσε το παράδειγμα του διαχωρισμού των κατά κύριο λόγο αγροτών από τους υπόλοιπους.

Σχετικά Νέα